/ iStock/Getty Images
За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани 18 нови случая на коронавирус.

19 нови случая на коронавирус в Русенско

12 от тях са от Русе и по един от Мартен, Две могили, Ветово, Божичен, Щръклево и Ряхово.
Единайсет от установените случаи са при мъже, а седем при жени. 16 от заразените през последните 24 часа остават под домашна изолация, а двама са хоспитализиран.

Сред новорегистрираните положителни PCR тестове няма такива на ученици или работещи в училищната система. Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 546 души, като активните случаи са 139. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 109 са оставени под домашна изолация.

Областната администрация в Русе отваря след дезинфекция

Броят на мъжете сред активните случаи е 64, а жените са 75, което в проценти е съответно 46% и 54%.
Съвсем лека е промяната в разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 308 са жените, а мъжете са 238, което в проценти е респективно 56% и 44%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 384.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.