/ IStock
За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани шест нови случая на коронавирус.

Пет от установените случаи са при мъже, а един при жена. Всички те са от Русе. Трима от заразените през последните 24 часа остават под домашна изолация, а останалите трима са хоспитализирани.

Нови 18 случая на коронавирус в Русенско

Сред новорегистрираните положителни PCR тестове няма такива на ученици или работещи в училищната система
. Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 552-ма души, като активните случаи са 143. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 111 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 68, а жените са 75, което в проценти е съответно 48% и 52%. Съвсем лека е промяната в разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

19 нови случая на коронавирус в Русенско

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 385
. Починалите с положителен PCR тест за COVID-19 от Русенско станаха 24.

През вчерашния ден в бургаската Университетска болница за активно лечение „Дева Мария“ почина и проф. д-р Георги Хубчев. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките му. „…Вярвам, че той ще бъде запомнен като достоен човек и голям професионалист! Той беше сред тези хора, които не жалеха време и енергия, за да помогнат на другите! Светла му памет!...“, се казва в съболезнователния адрес от името на областния управител на област Русе Галин Григоров.

COVID-19 уби проф. Хубчев - лекар на годината за 2019

По-късно през деня очаквайте обобщена информация относно разпространението на заболяването в региона през последната седмица.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.