/ IStock
За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти
По данни на Регионалната здравна инспекция, за изминалите 24 часа на територията на област Русе не са регистрирани нови случаи на коронавирус.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе остава 552-ма души, като активните случаи са 139. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 109 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 67, а жените са 72, което в проценти е съответно 48% и 52%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 387.

Проф. Балтов: Това е тунингован в лаборатория вирус (ВИДЕО)

През вчерашния ден, са починали и двама души с положителен PCR тест за COVID-19.
Става дума за двама мъже на 51 и 55 години съответно от Николово и Ветово. Те са били на интензивно лечение и интубирани в Университетска болница „Канев“. Мъжът от Ветово е бил и със захарен диабет, докато при другия пациент няма данни за придружаващи заболявания.

51-годшният мъж първоначално, е бил хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков - Русе“, а след това е преместен в УМБАЛ „Канев“.

19 нови случая на коронавирус в Русенско

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.