Кметовете на Русе и Гюргево с еднаква визия за развитието на региона
Кметовете на Русе и Гюргево с еднаква визия за развитието на региона / снимка: Община Русе

Кметът на Русе Пламен Стоилов и новоизбрания градоначалник на Гюргево Николае Барбу обсъдиха работата по двата най-големи проекта, по които понастоящем са партньори русенската и гюргевската общини по линия на Оперативната програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013г. Това са Мастърплана на района Русе-Гюргево и проекта „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9“, в рамките на който ще бъде ремонтиран бул. „Тутракан”.

Кметовете се споразумяха в най-скоро време да се проведе среща между екипите от експерти на двете общини, които работят по проектите. Стоилов подчерта, че е необходимо те да синхронизират работата си и за подготовката на съвместни проекти за следващия програмен период 2014-2020 г.

По време на срещата, двамата си размениха протоколни подаръци – картини. Барбу поднесе на русенския си колега картина, изобразяваща Дунав мост, с което подчерта, че е готов да продължи да надгражда вече съществуващите добри отношения между двата региона. На свой ред, г-н Стоилов му подари платно, изобразяващо символа на Русе – Паметника на свободата, като заяви увереността си, че Русе и Гюргево имат съвместно бъдеще.