Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе в Русе за да подкрепи Пенчо Милков
Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе в Русе за да подкрепи Пенчо Милков
Червените в Русе първи представиха и листата си с кандидати за общински съветници
Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на днешната общинска конференция на партията. Тя бе в Русе за да подкрепи кандидатът-за кмет на БСП Пенчо Милков. Кандидатурата на Милков бе обявена на 21 август, но днес тя бе официално утвърдена на партийния форум.
 
„Нашият кандидат е Пенчо Милков. Той ще ни липсва в парламента, но русенци ще имат възможност да изберат честен, интелигентен, млад и енергичен кмет. Не е участвал в управление, не е разпределял обществени поръчки, не е част от задкулисието - почтен, отдаден на общината професионалист юрист, баща на три прекрасни русенчета. Самоизградил се човек - тръгнал от общ работник на строежи и стигнал до доктор по право. Ние сме до него със силна програма за управление на общините, където трябва да остават част от събраните от гражданите данъци, комуналните услуги да се изпълняват от общински предприятия, а не да се дават на концесии, с данъчни стимули за привличане на инвестиции, мерки за чистота на въздуха, програма за жилищна и социална политика за младите хора, специални грижи за възрастните“, заяви Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова

 

“Една от целите на тези избори е да привлечем колкото може повече граждански структури, партии и хора, които искат промяна и в държавата, и в техните общини. Имаме реален и много голям шанс да спечелим местните избори в няколко областни града и Русе е един от тях, защото издигаме добър кандидат със силна и ясна платформа.” – категорична беше Нинова.

От своя страна Пенчо Милков заяви, че победата на предстоящите избори ще се базира на силата на социалистическата организация и на единението, а управлението след това ще се осланя на колективните способности, сила и разум. Милков изведе няколко основни принципа, на които ще се основава управлението на Община Русе: единство, компетентност, прозрачност и почтеност и сподели, че основната му цел като кмет ще бъде да работи за превръщането на Русе от догонващ град в иновативен, привлекателен, културен център.

Като основен приоритет в своята платформа за управление на Русе, народният представител постави акцент върху необходимостта от активна екологична политика за града в две направления: активно противопоставяне с всички законови възможности на замърсителите, търсещи преди всичко свой собствен краткосрочен интерес за сметка на русенци и съсредоточаване върху изграждане и поддържане на масирани зелени системи, за да се възвърне мястото на Русе като един от най-зелените градове в България. Милков уточни, че той и екипът му ще подкрепят всяка инициатива на гражданите за залесяване и подобряване на жизнената среда.

В програмата си депутатът изтъкна някои основни приоритети, които ще бъдат заложени в стратегията за управление:

-       Подпомагане на стартиращите компании в града;

-       Помощ за семействата в родителството;

-       Подкрепа за микро семейните търговски дружества;

-       Повишаване на сигурността и опазването на обществения ред в града;

-       Осигуряване на нови транспортни средства на общинския градски транспорт;

-       Русе ще работи като проактивен, настойчив, гостоприемен град за привличане на специалисти и техните семейства от други градове и държави;

-       Подобряване на достъпността в средата за хора с увреждания;

-       Подкрепа за всички нива на образованието в Русе;

-       Подкрепа за здравеопазването;

-       Развитие на Русе в духовно и културно отношение за постигане на социално значими цели.

Милков коментира, че е против агресивното политическо противопоставяне и не толерира принципа и делението: или си с нас, или си против нас, както и политическото насилие във всичките му форми.

Форумът на русенските социалисти направи оценка за работата на общинските съветници от БСП за периода 2015 – 2019г. и прие политическа платформа за участие на БСП –Русе в Местни избори 2019. Конференцията утвърди имената на кандидатите за кметове и общински съветници в предстоящите местни избори.


Кандидатурата на Пенчо Милков бе подкрепена единодушни от делегатите на конференцията. Пълна подкрепа получи и водачът на листата-общинският лидер на Левицата Пламен Рашев.
 
Одобрени бяха и кандидатите за кметове на 6 населени места.
Просена- Милен Михов
Хотанца-Мелиха Тодорова
Червена вода- Свилена Острева
Ново село- Силвия Стойчева
Басарбово- Виолина Гънгълова
Сандрово- Георги Пенков

Делегатите гласуваха днес и листата с кандидатите за общински съветници, където вече се получиха разногласия за това, кой на коя позиция да бъде. Накрая предложената от Общинското ръководство бе гласувана „анблок“. Тя е от 51 души като 19 места в нея се предоставят на коалиционните партньори от АБВ, Политическо движение „Социалдемократи“, Движение за радикална промяна „Българската пролет“, ПП „Съюз за отечеството“, както и представители на гражданската квота
 
На второ място след Рашев е д-р Гергана Николова, а трети е ректорът на Русенкия университет Христо Белов. Четвъртата позиция е за Енчо Енчев от гражданската квота. Пета е Дияна Ласонина. На шесто място е Валери Иванов от АБВ. Седми е настоящият общински съветник Александър Неделчев, а осмата позиция от ново е за АБВ-Милко Костадинов. Деница Иванова е девета, а десети Тодор Койнов.
 
Следват:
11- Иван Иванов
12-Йовчо Смилов
13-Косьо Станев
14-Елисавета Досева
15-Биляна Кирова
16-Нора Стоянова
17-Елена Колева Райкова
18-Пламенка Ангелова
19-Цеца Колеолова
20-Стефан Михов
21- Димитринка Маринова
22- Стойка Панагонова
23-Николай Михайлов
24-Христина Маринова
25- Владимир Димитров
26- Цветелин Върбанов
27- Галичка Николова
28-Роберт Калустян
29- Асен Ласонин
30- Деян Недков
31- Тодорка Николаева
32- Вергилия Грънчарова
33- Симеон Андреев
34- Красимира Йорданова
35- Денислав Дедев
36- Вили Икономов
37-Антоанета Русева
38-Деско Десков
39- Цветелина Аврамова
40-Милена Карачорова
41-Стефка Караколева
42-Любомир Димитров
43- Лилия Георгиева
44- Ирена Минчева
45- Виктор Иванов
46- Моника Йорданова
47- Кристиян Ташков
48- Лъчезар Иванов
49- Илона Русева
50-Мавлюха Станчева
51- Венцислав Чакъров