Иво Андонов обяви оттеглянето си от политика след края на мандата
Иво Андонов обяви оттеглянето си от политика след края на мандата / Дарик радио - Силистра

Кметът на община Силистра Иво Андонов обяви на пресконференция, че след края на мандата си се оттегля от политиката. Той управлява общината 12 години.

За 2010 година силистренският градоначалник открои успешно приключените 8 европейски проекта за над 5 млн. лева, създаването на „Синя зона", успешното решаване на проблема с общинските жилища в ромския квартал „Карото". Андонов не скри голямата си болка по съсипания силистренски театър и неистовите опити на местната власт и депутатите Стефан Господинов и Антон Кутев да спасят театъра. Но театърът е държавен, а общината не може да го издържа, бе откровен кметът.
За последната година от мандата общинското ръководство на Силистра планира да продължи работата по проекти.

„Гордея се с екипа, благодарен съм на служителите". Андонов отбеляза като основни постижения на управлението си обновения облик на града по „Красива България", депото за отпадъци, фериботния комплекс. „Успяхме да предизвикаме интереса на три правителства към газификацията на града. Радвам се, че държавата най-после разбра необходимостта от мост при Силистра". Иво Андонов призна, че е грешил като всеки човек и благодари на всички.