Наесен училището ще посрещне близо 500 деца за първия учебен ден
Над 60 доброволци участваха в акция по почистване след пожар в русенското училище "Любен Каравелов".

Нанесените щети са за около 70 хиляди лева - средства, необходими преди началото на новата учебна година.

БГНЕС

Вече цяла седмица десетки доброволци разчистват изгорялото в пламъците имущество и мият от саждите всички засегнати помещения и коридори. Освен персонала, в акцията участват родители и много бивши възпитаници на училището.

БГНЕС

Инцидентът стана миналия петък, след късо съединение в електрическата инсталация на втория етаж в училището. Изгоряло е напълно едно хранилище, като са нанесени и щети в двете съседни класни стаи. "Целият втори етаж е за пълен ремонт", обясни директорът на училището Веселка Николаева.

БГНЕС

По думите й, въпреки че няма много големи загуби като техника, щетите по стени, тавани и подове са значителни. Не са засегнати ученически чинове и бюра в двете стаи, като са изгорели единствено мебелите в хранилището.

Предстои ремонт, за който по предварителни оценки са необходими около 70 хиляди лева. Ще включва подмяна на елинсталация, wi-fi мрежата и камерите в коридора и класните стаи, както и пълен ремонт на коридора и помещенията на втория етаж. Ще бъде сменена и дограмата на част от прозорците.

Наесен училището ще посрещне близо 500 деца за първия учебен ден. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС