Нелегалната стока
Нелегалната стока / Агенция "Митници"
Инспектори от Митница Русе задържаха 340 кутии цигари, натъпкани в дюшека и възглавницата на шофьор на камион с румънска регистрация. Тежкотоварният автомобил, пътуващ от Турция към Румъния, се явил на трасе „изход" на ГКПП-"Дунав мост" 1 на 1 август.

Контрабандни маркови дрехи задържаха на Дунав мост

Шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране, но превозното средство е било насочена за рентгенова проверка. Скенерът показал 3 съмнителни зони, където е извършена в последствие щателна митническа проверка.

На Дунав мост задържаха 500 кутии цигари при опит за нелегален износ

Инспекторите от отдел "Борба с наркотрафика" открили, че леглото в шофьорската кабина е постлано с дюшек, пълен с цигарени кутии. За улеснение шофьорът използвал постелка с цип. От там са извадени 320 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Проверена е възглавницата, която също е била с цип. В нея са открити още 10 кутии цигари. Всички тютюневи изделия са от марката „ASSOS". Стойността им по цени на съдопроизводството се изчислява на 2550 лева. Срещу водача на камиона, румънски гражданин, е образувано дознание, което се води в условията на „незабавно производство".

Нелегално пренасян фреон задържаха митничари на Дунав мост

Това не е първи случай на задържания на значителни количества цигари за последната седмица. В резултат от редовните проверки на митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика" в района на Дунав мост 1 са задържани още общо 280 кутии тютюневи изделия без български акцизен бандерол.

Образувано е още едно дознание и е съставен акт за установяване на административно нарушение. И в двата случая става думи за шофьори на товарни автомобили, пътуващи от Турция за Румъния.