Димитър Делчев
Димитър Делчев / Влади Владимиров
Димитър Делчев
95704
Димитър Делчев
  • Димитър Делчев
„Новият антикорупционен закон няма да работи както трябва и няма да се справи с корупцията по високите етажи на властта. Управляващите извадиха анонимните сигнали, като възможност всеки човек да сигнализира, когато знае за корупция.

Те предвидиха и всеки, който е подал сигнал, и след това нещо не сработи по производството то той да бъде съден. За мен антикорупционният орган ще е поредния неработещ орган, който има цел да замаже очите на ЕС“.

Това каза в интервю по Дарик председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев.  

Делчев бе категоричен, че на едни евентуални предсрочни парламентарни избори демократичната общност  трябва да се яви с ясна платформа, с кауза и ясно лидерство.

Той поясни, че в момента има процес на окрупняване и интерес към Реформаторския блок. Започнала е процедура по присъединяване на Обединените земеделци, има интерес от Радикалдемократическата партия и няколко други по-малки партии

„От новата 2018 година може да очакваме същото като старата, но в повече. Правителството ще продължи да подслушва, защото това е начина да пази властта си. Ще продължи да мачка медии, ще продължи да се опитва да преразпределя икономическо влияние и да нарежда обществени поръчки, защото това е начина,  по който това правителство функционира“, добави Димитър Делчев

Според него на последното заседание на МС се взе решение, което трябва да ужасява всеки един предприемач в България, органите за сигурност да могат да разследват  управителите на частни фирми за корупция, безстопанственост и злоупотреба с влияние.

"Това е знак, че управляващите искат да се намесят в частния сектор посредством наказателната репресия на държавата и предстои преразпределение на икономическо влияние.

Това е една гигантска мухоловка за ловене на бизнеси, и ние като една извънпарламентарна партия ще се противопоставим на това. С кръгли маси, позиции и ако трябва и с протести", заяви председателят на ДБГ

Димитър Делчев бе в Русе за изборна конференция. Адв. Ралица Барашка бе избрана за областен координатор. Тя замества Даниела Везиева, която по-рано влезе в националното ръководство като зам.-председател на партията. Борислав Попов бе избран за зам.-областен координатор в Русе. 

Чуйте цялото интервю в звуковия файл