Бюрото по труда кани работодатели да кандидатстват по насърчителни мерки за заетост и обучение
Бюрото по труда кани работодатели да кандидатстват по насърчителни мерки за заетост и обучение / Дарик Русе, архив

Дирекция “Бюро по труда”-гр.Русе, уведомява работодателите от общините Русе, Иваново и Сливо поле, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ)  през април 2016 г., както следва:

  • Насърчаване на работодателите да наемат на непълно работно време безработни лица до 29-годишна възраст с непрекъснато поддържана регистрация, не по-малко от 12 месеца (чл.36а от ЗНЗ) – свободни средства   2626 лв.

  • Насърчаване на работодателите да разкриват работни места за стажуване  на безработни младежи до 29-годишна възраст (чл.41 от ЗНЗ) – свободни средства 2355 лв.

  • Насърчаване наемането на  безработни младежи до 29 години с основно или по-ниско образование и без квалификация за чиракуване под ръководството на наставник (чл.41а           от ЗНЗ) – свободни средства 2526 лв.

  • Насърчаване на работодателите да разкриват работни места за наемане на безработни лица, изтърпели наказание “лишаване от свобода”(чл.55 от ЗНЗ) – свобдни средства 1994 лв.

  • Насърчаване на работодателите да наемат на работа продължително безработни лица (чл.55в от ЗНЗ) – свободни средства 18 285 лв.

  • Насърчаване на работодателите да разкриват работни места за чиракуване (чл.55г от ЗНЗ) – свободни средства  4700 лв.

Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7-дневен срок от публикуване на обявата (в периода от 4 до 12 април 2016 г., включително).

Допълнителна информация може да се получи в: Дирекция “Бюро по труда”-Русе, ул.“Кап. лейт. Евстати Винаров” 10,  етаж 3, стая 305, както и на тел. 082/821 426.