Бившият кмет към управляващите: Нищо не е забравено и никой няма да бъде забравен
Бившият кмет към управляващите: Нищо не е забравено и никой няма да бъде забравен / DarikNews
Бившият кмет към управляващите: "Нищо не е забравено и никой няма да бъде забравен"
60554
Бившият кмет към управляващите: "Нищо не е забравено и никой няма да бъде забравен"
  • Бившият кмет към управляващите: "Нищо не е забравено и никой няма да бъде забравен"

Нищо не е забравено и никой няма да бъде забравен. Такова предупреждние отправи бившият кмет и настоящ общински председател на БСП Божидар Йотов. Той бе категоричен, че следващото правителство ще потърси най-строга отговорност на всички, които досега са поръчвали и изпълнявали политически поръчки. "Нямам от какво да се страхувам или срамувам, и мога да гледам хората в очите",  добави бившият кмет.

По думите  срещу него са били започнали множество тенденциозни проверки от Агенцията за държавна финансова инспекция, свързани с държавни поръчки и нормативни уредби от времето на неговия мандат, като поясни, че срещу него е имало близо 20 финансови инспекции и проверки, като всички те са били оборени в съда.

Той не се нае да коментира кой и защо има интерес от злепоставянето му, но заяви, че в бъдеще редовно ще информира обествеността по тези въпроси, и че все някога истината ще възтържествува. Според Йотов, реконструираният по негово време център на града, е най-красивият център в цялата страна, а като зала „Европа” няма в Русе. Божидар Йотов призова при всички предизборни кампании освен задължителното "Купуването и продаването на гласове е престъпление" да присъства и фразата "Задаването и изпълнението на политически поръчки е престъпление".

Чуйте звуковия файл