/ iStock/Getty Images
Седем души починаха
И през последното денонощие се запазва тенденцията за повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 на територията на област Русе.

Пет нови случая на коронавирус в Русенско

По данни на регионалната здравна инспекция, за изминалите 24 часа, са регистрирани 77 нови случая, а оздравелите са малко над два пъти повече - 160.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6874 души, а излекуваните 5029. Активните случаи са 1510. По последни данни към момента общо 346 души се намират на лечение в болниците от региона, като 42-ма от тях са в реанимация.

Най-много нови случаи за последното денонощие са установени в община Русе - 64. От останалите 13 случая 6 са в община Бяла, 3 в Две могили, 2 в Сливо поле и по 1 във Ветово и Иваново.

През вчерашния ден, са починали още петима мъже и две жени с положителен PCR тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 335, като 198 от тях са мъже, а 137 са жените.

69 нови случая на COVID-19 в Русенско и 15 жертви

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе, е на 6-то място по заболеваемост в страната след София (столица), Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас.

След Русенско се нареждат областите Благоевград, Велико Търново и Плевен. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа са областите Видин и Търговище - с по четирима новозаразени.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.