5 души починаха при катастрофи. Пиян таксиджия заловиха полицаите
5 души починаха при катастрофи. Пиян таксиджия заловиха полицаите / netinfo
74-годишна жена почина в болницата снощи. Вчера тя беше блъсната на пешеходна пътека на улица "Муткурова" от 24-годишен мотоциклетист. На същото място снощи полицаите заловиха таксиметров шофьор, който минал през ограничителните конуси, поставени след инцидента. При направената проба с дрегер, е установено, че шофьорът управлявал таксито с над 2 промила алкохол. В колата е имало клиенти.

29-годишем мъж почина малко след полунощ при инцидент на кръстовището за селата Красен Иваново и Басарбово. Причината за инцидента е несъобразена скорост, съобщават от полицията. Водачът е загубил контрол. Автомобилът не е завил и се е блъснал челно в насрещната крайпътна дига. При катастрофата е пострадал и пътник на 21-години, който се е возил на предната седалка. Той е настанен за лечение със счупени ръце и крака и кръвоизлив в корема.

Също тази нощ около 3 часа на бул. “Трети март” в Русе срещу входа на завод “Фазан” лек автомобил “Ауди 80” се е ударил в железен стълб на контактната тролейбусна мрежа. В резултат на удара на място е починал 44-годишният водач и возещият се отпред 27-годишен мъж. Причината за пътния инцидент се изясняват, вероятно става въпрос за движение с несъобразена скорост.

Тази сутрин около 9 часа в село Червена вода на кръстовището между улиците “Г.С. Расковски” и “Васил Левски” са се блъснали лек автомобил БМВ и “Фолксваген Голф”. В резултат на удара на място е починал 65-годишният шофьор на голфа.