/ iStock/Getty Images
С един повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие.

По данни на Регионалната здравна инспекция, за изминалите 24 часа на територията на региона са установени 22 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 21. 14 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе.

44 нови случая на COVID-19 в Русенско

От останалите осем случая трима новозаразени са от община Бяла, по двама от Ветово и Иваново, както и един от Две могили. В населените места от общините Борово, Сливо поле и Ценово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7571, а преболедувалите 6550. Активните случаи са 619. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 165 души, като 30 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие, е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 402 на възраст между 27 и 98 години. 247 от тях са мъже, 155 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е с едно място по-напред по заболеваемост спрямо вчера. За изминалите 24 часа областта е на девето място наравно с Хасково. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Търговище - 1.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.