/ IStock
Четирима души починаха
С девет повече са новозаразените с COVID-19 отколкото излекуваните в област Русе за последното денонощие. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

За изминалите 24 часа на територията на област Русе, са регистрирани 44 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 35. Най-много от новите случаи 36 са от най-голямата община, а именно Русе.

Започва имунизацията на над 300 медици в Русенско

Други четирима от новозаразените са от Бяла, двама от Борово, както и по един от Две могили и Сливо поле. В населените места от общините Иваново и Ценово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7460, а преболедувалите 6317. Активните случаи са 754. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 209 души, като 24 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие, са починали още двама мъже и две жени. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 389 на възраст между 27 и 98 години. 239 от тях са мъже, 150 жени.

В Русе имунизират първите 200 медици до 31 януари, в РЗИ чакат специален фризер

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната и е след областите София (столица), Пловдив, Варна и Хасково. След тях се нареждат областите Добрич, Плевен и Бургас. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Търговище - седем.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заеразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.