/ ThinkStock/Getty Images
Три момчета от ВУИ-Завет са избягали от интерната, след като набили параджията, напили се и опитали да оберат магазин, съобщават от ОД на МВР-Разград. На 9 август около 4,15 часа на тел. 112 е подаден сигнал от Х.Р. на 44 години от с. Веселец за кражба в магазин за хранителни стоки, намиращ се в Завет, собственост на "Завет агро" ООД - Завет.

Пишман крадец в Завет: счупил стъкло на врата, но не успял да разбие ключалката

На място е установено, че е направен опит да се проникне в хранителния магазин, като е повредено стъклото на вратата с камък и има механични увреждания по секретния патрон на желязната врата, водеща към магазина, вследствие на което се е задействала сигнално-охранителната техника.

След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, като извършители на деянието са установени непълнолетните М.Г. на 14 години от гр. Мездра, А.Й. на 16 години гр. Бургас и М.А. на 17 години от Сливен, и тримата ученици във ВУИ "Н. Й. Вапцаров" - Завет.

Крадец, заловен на местопрестъплението, нарани преследвача си

Същите по-рано вечерта са нанесли удари с ритници и юмруци на Л.С., работещ като параджия във ВУИ "Н. Й. Вапцаров" - Завет и са избягали от територията на интерната. Употребили са алкохол в бистро "Нери" в Завет, след което са направили опит да извършат кражба на пари и цигари от посочения магазин.

По случая са образувани две досъдебни производства.