пожарна
пожарна / dariknews.archive
Пет пожара са гасили през последните дни огнеборците от Разградско – съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. Пострадали хора няма, но при четири от инцидентите са нанесени щети на имотите.
Без материални загуби е хронологически първият възникнал пожар. Той е станал в 15,08 ч. на 8 декември в коминно тяло на къща на ул. „Клисура“ в село Стражец.
В 17,15 ч. е получен сигнал за пожар в кабелна естакада на завод „Биовет – клон Разград“АД. Огънят унищожил кабелна муфа за 6 кW. Причината за инцидента е техническа неизправност.
В 23,21 ч. пак на 8 декември пламнала стопанска постройка на ул. „Васил Левски“22 в Цар Калоян. Огънят унищожил 40 кв.м. покривна конструкция и опушил 15 кв.м. стени на имот, собственост на 40-годишен мъж, причините за пожара са в процес на установяване.
На 9 декември в 19,10 ч. е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Волга“ в село Лъвино. Огънят унищожил 10 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество, опушил 40 кв.м. стени. Пожарникарите установи, че причина за инцидента е неизправен и непочистен комин.
В 0,42 ч. днес пламнали и две стопански постройки в кубратското село Юпер. Изгорели са 300 кв.м. покривна конструкция и 600 бали фураж. Имотите са собственост на кметство Юпер, предполага се, че причината за пожаар е палеж.