При равен резултат - 1:1 - завърши първият мач от Младежка Шампионска лига в Разград
При равен резултат - 1:1 - завърши първият мач от Младежка Шампионска лига в Разград / Радка Минчева

Лудогорец U19 стартира участието си в тазгодишното издание на Младежката лига с равенство 1:1 срещу връстниците си от шампиона на Босна и Херцеговина  Железничар (Сараево). Момчетата на Юри Васев изиграха добър мач, в който демонстрираха не само хубав футбол, но и мъжество - съобщава клубният сайт.
Още в първите минути на двубоя стана ясно, че „орлите” ще разчитат на скорост и техника, а техните гости на ръстовото си и физическо превъзходство. Първата добра ситуация за попадение се откри пред Железничар в 7-ата минута, но Дамянов внимаваше излезе предвидливо и  спря атаката. В 12-ата минута Ковачев изпълни добре фал, прехвърли стената, но на свой ред стражът на гостите Дужмович спаси. Три минути по-късно игралите в предни позиции Тони Иванов и Мартин Милков комбинираха на скорост, но вратарят на Железничар се справи с удара на последния. В 26-ата минута Лъчезар Ковачев изведе в добра позиция Иванов, но в последния момент ударът му бе блокиран от защитник. В 30-ата минута Лъчезар Ковачев изпълни хубаво фал, но топката прелетя на сантиметри от горната греда. Две минути по-късно Климентов пусна хубав пас към Светослав Ковачев, той нанесе плътен и точен удар, който Дужмович с мъка изби. В последната 45-ата минута „орлите” на два пъти като по чудо не откриха резултата. Първо Светослав Ковачев финтира добре защитник и стреля опасно, но край вратата. След това бърз набег на Мартин Милков завърши с прострелно подаване по земя, което Тони Иванов за няколко сантиметра не успя да засече в мрежата.
През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено. Разградчани бяха по-активният отбор, който играеше повече с топката, а гостите дебнеха своя шанс на контраатаки. В 53-ата минута Минков бе изведен сам срещу вратаря, но стражът успя да го затвори и блокира удара. Топката попадна у Доминик Янков, чиято добавка също не намери целта. Старата максима, че ако не вкарваш положенията си, ще ти отбележат, се потвърди в 63-ата минута. След корнер Мужагич скочи най-високо на близката греда и с глава отбеляза за 0:1. Голът не пречупи устрема на разградчани, а го направи още по-решителен. Само 5 минути по-късно Светослав Ковачев се пребори за една лошо върната към вратата на гостите топка и нанесе силен шут, който прелетя над горната греда. В 71-ата минута Тони Иванов хитро изведе с пас в коридор влезлият като смяна Андриан Димитров. Ударът му обаче премина в страни от вратата. „Орлите” дочакаха своя миг в 87-ата минута, когато след центриране на Димитров, Мартин Минчев с глава отбеляза за 1:1. Минута преди края на редовното време също появилият се на терена от резервната скамейка Георги Стоянов проби по фланга и опита удар, който не попадна в целта. В добавеното време добра възможност се отвори и пред Андриан Димитров, който потърси с шут по земя близкия ъгъл. Дужмович обаче успя да протегне крак и да спаси.
Реваншът е в Сараево на 18 октомври. Ако успеят да отстранят този съперник, „орлите” ще срещнат победителят от двойката Динамо (Букурещ) – Локомотив (Загреб).
Още снимки вижте ТУК.
U19: ЛУДОГОРЕЦ - ЖЕЛЕЗНИЧАР (САРАЕВО) 1:1
0:1 Айдън Мужагич (63')
1:1 Мартин Минчев (87')
Лудогорец: Дамян Дамянов, Венцислав Славов, Георги Вълчев, Тони Иванов (75 - Георги Стоянов), Доминик Янков (60 - Цветослав Петров), Мартин Милков (68 - Андриан Димитров), Лъчезар Ковачев, Мартин Минчев, Ивайло Климентов, Ерол Дост, Светослав Ковачев
Железничар: Филип Дужмович, Алдин Шехич (91 - Елио Жилич),  , Амар Бежиревич, Амир Велич, Дженан Османович (83 - Ален Нуханович) , Елдар Шехич (88 - Кемал Мужарич), Семир Дацич, Айдън Мужагич, Денис Жерич, Дражен Дубачкич, Харис Хайдаревич
Жълти картони: Цветослав Петров (Лудогорец); Харис Хайдаревич (Железничар)