Пожарна катастрофира насред потопа в Кубрат, 211 литра дъжд се изсипа за денонощие над общината
Пожарна катастрофира насред потопа в Кубрат, 211 литра дъжд се изсипа за денонощие над общината / Дарик-Шумен, архив

Пожарна кола, тръгнала да спасява бедстващи от наводението хора, катастрофира насред потопа в Кубрат. Автомобилът на огнеборците бил блъснат от "Опел Астра", шофиран от 32- годишния Мустафа С. от завет, който се опитвал без успех да маневрира из потъналите във вода улици на лудогорския град.

С намачкана задна броня пожарната все пак успяла да стигне до адреса на наводнената къща. Повече от 10 сигнала за плувнали във вода мазета сутерени и жилищни сгради са постъпили в пожарната в Кубрат, след като в последното денонощие над общината се изсипаха 211 литра дъжд на кв. м.

Още не е ясно колко точно са пострадалите от придошлата вода сгради. Спасителните екипи продължават да получават обаждания за помощ. Затворени остават и четири пътни участъка в посока Разград, село Глоджево, село Каменово и село Брестовене. Там асфалтовата настилка е залята с вода висока над 60 сантиметра и продължаващите валежи правят шосетата непроходимо.

Само един автомобил е затънал във водите, превърнали пътищата в реки. Полицията е организирала дежурство и отбива трафика от опасните участъци към обходни маршрути.