Д-р Мичев с още едно обвинение: с охранител от Кубрат измамили баща на осъден, че ще го пуснат срещу 10 600 лв.
Д-р Мичев с още едно обвинение: с охранител от Кубрат измамили баща на осъден, че ще го пуснат срещу 10 600 лв. / netinfo
Глоба от 1000 лева постанови съдия Николай Борисов от Районен съд-Разград по третото дело срещу хирурга д-р Бранимир Мичев. Санкциониран е представител на голяма фармацевтична компания, понеже повече от два месеца не представил искана от съда справка.
С искане на отвод на съдията започна поредното заседание по процеса срещу д-р Мичев. Обвиненията по него са за обсебване чрез противозаконно присвояване на лекарства на стойност 3203,40 лева, собственост на разградската болница и за измама с цел да набави за себе си имотна облага  в размер общо на 5327 лева чрез възбуждане и поддържане на заблуждение у петима свои пациенти или близки на пациенти. И двете престъпления са извършени през 2014 г.  Адвокатите на медика - бившият окръжен прокурор Елена Хаджидимитрова и Борислав Желязков от Варна – се обосноваха основно с факта, че вчера съдия Борисов произнесе ефективна присъда срещу д-р Мичев по дело за измама и подбуждане на вещо лице да даде невярно заключение.  Адвокатите обвиниха магистрата в предубеденост След 20-минутна почивка Борисов отхвърли искането за отвод, тъй като съдебна практика един съдия да се произнася по дела срещу един и същ подсъдим в страната има, изтъкна още, че в Наказателната колегия в Районен съд-Разград съдиите са трима, и вероятността електронната система да го определи по дела с един и същ подсъдим е голяма.
Съдът приобщи по делото справки от две фирми, снабдяващи лечебни заведения с медицински артикули за хирургични дейности, представителят на третата обаче – „Софарма Трейдинг“ Димитър Димитров бе глобен с 1000 лева, тъй като за два месеца не представил исканата информация. Справката отново ще бъде изискана от дружеството.
След отказа за отвод адвокатите имаха списък с искания а нови експретизи, съдът обаче одобри само три – за призоваване на нов свидетел от Дянково, изискване от управата на МБАЛ-Разград относно това дали в болничната аптека през инкриминирания период през 2014 г. има подадени заявки за хирургични коремни платна и автоматични ушиватели, както и справка от „РСР“ ЕООД-София дали към фирмата са правени заявки за същите медицински изделия от името на двама пациенти на д-р Мичев.
Делото бе отложено за 6-7 ноември.