Д-р Мичев с още едно обвинение: с охранител от Кубрат измамили баща на осъден, че ще го пуснат срещу 10 600 лв.
Д-р Мичев с още едно обвинение: с охранител от Кубрат измамили баща на осъден, че ще го пуснат срещу 10 600 лв. / netinfo
Бившият окръжен прокурор на Разград Елена Хаджидимитрова е адвокат на д-р Бранимир Мичев по третия съдебен процес срещу него. Хирургът се явява в Районен съд – Разград с двама защитници, другият е Борислав Желязков от Адвокатска колегия-Варна.
По делото, което започна във вторник, за три дни бях разпитани над 30 свидетели – пациенти и колеги на д-р Мичев. На част от тях, тъй като не си спомняха всичко, се наложи да бъдат четени показанията от досъдебното производство, включително на бившия шеф на Хирургично отделение д-р Емил Малчев и на бившия шеф на МБАЛ д-р Гечо Жеков. Д-р Жеков разказа, че при него постъпили няколко сигнала от пациенти, че д-р Мичев им е искал пари, от болничната аптека пък съобщили, че неправомерно е взел голямо количество скъп антибиотик. Жеков препратил сигналите към полицията.
Трима от свидетелите не се явиха и ще бъдат призовани за следващите дати – 7 и 8 юни, тогава ще представят експертизите си и шестте вещи лица.
Д-р Бранимир Мичев е подсъдим по две обвинения - обсебване чрез противозаконно присвояване на лекарства на стойност 3203,40 лева, собственост на разградската болница и за измама с цел да набави за себе си имотна облага  в размер общо на 5327 лева чрез възбуждане и поддържане на заблуждение у петима свои пациенти или близки на пациенти. И двете престъпления са извършени през 2014 г. 
Това е третото дело срещу д-р Мичев, първото бе за изтегляне на суми от чужди банкови карти, а второто за измама и подбуждане на вещо лице.