Делото на КОНПИ срещу Стойчев продължава през април
Делото на КОНПИ срещу Стойчев продължава през април / netinfo

Поредно отлагане на делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Иван и Мария Стойчеви. Причината са допълнителни въпроси към едно от вещите лица, за отговорите на които то се нуждае от време.

На заседанието днес бяха изслушани три съдебни експертизи – авто-техническа, на недвижими имоти и съдебно-икономическа. И трите бяха оспорени от юриста на КОНПИ, сред аргументите му бе и този, че не е запознат със сертификатите на назначените от съда експерти за компетентността им по отношение на поставените им задачи. Радославов опита да прати експертите в библиотеката, където да направели съпоставка с пазарните цени на оценяваните вещи и имоти, независимо, че те са ползвали регистрите на Агенцията по вписванията.

Оспорванията от страна на КОНПИ на експертизите бе наречено от защитата на Стойчеви „особен вид шиканиране на процеса“, който стартира през 2010 г. Съдът прие и трите експертизи, но отложи делото за 20 април, заради необходимостта от допълнителна подготовка от страна на вещото лице, изготвило съдебно-икономическата експертиза.

Претенциите на КОНПИ срещу Иван и Мария Стойчеви са за пари и имоти на стойност 6 378 608 лева.