/ / / Thinkstock/Getty Images
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград е предаден 71-годишен турски гражданин, който пребивава постоянно в България, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Разград. Мъжът, който живее в Радинград, дал подкуп на полицейски служител, за да не му състави акт за нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 25 май тази година подсъдимият бил спрян за проверка  на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и „Христо Ботев“ в Исперих. Нито водачът на автомобила, нито двете пътнички били с предпазните колани. След проверката на документите на подсъдимия, полицейският служител пристъпил към съставяне на акт за установяване на административното наказание.

Тогава турският гражданин се приближил до вратата на служебния автомобил и казал, че вместо акт, ще почерпи. Повторил думите си няколко пъти и през отворения прозорец пуснал в полицейската кола 2 банкноти по 20 лева.

Предстои делото срещу подсъдимия водач, предложил и дал подкуп на полицейски служител, за да не извърши действия по служба, а именно да състави акт, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.