линейка
линейка / dariknews.bg
58-годишна жена от Мадан падна от покрива на собствената си къща, докато се опитвала да гаси пожар, научи Дарик. Инцидентът е станал в 4:25 ч. Пламнал коминът на къща а оттам огънят се пренесъл и върху покрива.

Собственичката на имота дочула пукане и се качила на последния етаж, да разбере какво става и видяла огъня. Позвънила на зет си, а междувременно само се заела с гасенето. Качила се на стълба и се опитала да потуши пламъците, но паднала.

Възрастно семейство пострада при пожар

Информацията бе потвърдена и от полицията. „Веднага е оказана първа помощ на жената в Спешния център в Мадан",  коментира говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.

Пострадалата е с повърхностни наранявания на гръбначния стълб и крайниците, настанена е за лечение в болницата в Смолян, няма опасност за живота ѝ“, коментира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в родопския град д-р Венелин Денев.

Тенджера с вряло олио подпали апартамент

При пожара са изгорели около 20 кв. м. покривна конструкция, мебели, домашно имущество на две домакинства и др. По първоначална информация некачествен ремонт е довел до пожара.