Здравко Димитров  инспектира ремонта на Асеновграско шосе и отсечката Карлово- Баня
Здравко Димитров  инспектира ремонта на Асеновграско шосе и отсечката Карлово- Баня / netinfo
Областният управител Здравко Димитров направи инспекция на строителните дейности на Асеновградско шосе. До момента линейният график на строителните дейности се изпълнява по график и вероятно ще завърши преди предвидения пусков срок.

След инспекцията Димитров проведе поредната работна среща на групата специалисти, ангажирани с реализирането на проекта, инж. Дончо Атанасов - председател на Агенция „Пътна инфраструктура“, Юлиян Инджов – управител на фирма ИСА – 2000 и експерти на Областна администрация - Пловдив. На срещата стана ясно, че повечето възникнали проблеми вече са решени и в момента вървят съгласувателни и отчуждители процедури, след което започва изграждането на кръговото кръстовище на Долни Воден. Обсъдени бяха и проектите за обходните пътища на град Пловдив – Югозападен и Югоизточен, заедно с локалните платна към тях.

Областният управител и инж. Дончо Атанасов направиха инспекция и на ремонтните дейности на участъка от пътя Карлово – Баня , част от Републикански път II– 64 /Пловдив – Карлово/. Ремонтните дейности по девет километровото трасе са на стойност близо 6 млн. лв. и предвиждат пълна подмяна на асфалтовата настилка, обновяване на прилежащата техническа инфраструктура и на две пътни съоръжения. Очаква се ремонтите дейности на основното трасе, при добро време, да приключат да края на годината.