/ БГНЕС, архив
роми нападнаха лесничеи
94917
роми нападнаха лесничеи
  • роми нападнаха лесничеи
Полицията арестува трима мъже от група роми, нападнали с камъни и колове горски служители от Хисаря снощи. При побоя са пострадали трима лесничеи. Причина за нападението е проверка при незаконна сеч в района.

Трима горски пострадаха след нападение от роми

Около 19.00 часа в понеделник вечерта в землището на град Баня по поречието на река Стряма служители на горското установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път настигнали четири каруци, натоварени с дървени трупи. Служителите успели да спрат едната каруца, а другите си заминали. Горските започнали да документират престъплението, а междувременно на място пристигнала група, състояща се от мъже, жени и деца, от ромския квартал "Стряма" на Баня. Те нападнали лесничеите с камъни и колове, разказа началникът на Държавното горско стопанство Добрин Иванов.

"Едното момче е с пукната глава, другият служител е със счупена ръка, а третият е със сътресение на мозъка и предположение на счупване или пукване на скулата", каза Иванов.
По думите на шефа на горското ромите секли дървета от държавни, общински и частни имоти, а голяма част от дървесината продавали. Това е най-тежкото нападение в района, свързано с незаконна сеч, стана ясно от думите на Иванов.

За да открият нападателите, полицията и жандармерията блокираха ромската махала в Баня и щателно претърсваха всяка къща. В хода на акцията е установено, че в много от къщите се съхранява незаконно добит дървен материал. Ромите упорито отричат да са нападали лесничеите.
 
Бабаити нападнаха и биха полицай, задържаха ги

За срок от 24 часа са задържани трима мъже, за които е установено, че са съпричастни към нанасянето на телесните повреди на горските стражари. Разследването по случая продължава под надзора на карловската прокуратура.