жандармерия
жандармерия / Дарик архив
Трима служители на горското стопанство в Хисаря са пострадали при нападение от роми, съобщиха за Дарик от полицията. Сигналът е постъпил на тел. 112 снощи около 20.00 часа. По предварителна информация горските са били нападнати с дървени прътове и камъни. Инцидентът е станал по време на проверка за незаконна сеч.

Пострадалите са откарани в УМБАЛ „Св. Георги“. Двама от тях са изписани за домашно лечение, като единият е бил с фрактура на ръката. Третият служител е с гръдно-коремна травма и травма на главата, обясниха за Дарик от лечебното заведение. Мъжът е бил с разкъсно-контузна рана на главата, която е обработена. Има и фрактура и на орбиталната кост. Състоянието му е стабилно, в момента е под лекарско наблюдение.

Днес през целия ден са текли действия по установяване самоличността на участниците. Полицията работи под наблюдение на Районна прокуратура – Карлово. Съдействие оказват и екипи на жандармерията. Ситуацията е спокойна, няма напрежение.

Няколко души са привикани за разпит, снети са им обяснения, но към момента няма задържани, уточниха от пресцентъра на полицията.