Вирусна вълна и листа на чакащи връхлитат Пловдив
Вирусна вълна и листа на чакащи връхлитат Пловдив / netinfo

Огромни опашки ще се извият пред кабинетите на общопрактикуващите лекари в Пловдив веднага след новогодишните празници, заявиха пред Дарик джипита, които посещават дневно домовете на по над двайсет деца с висока температура и повръщане. По думите им, връхлитащата града вирусна вълна, ще затрудни обслужването на останалите пациенти.

Със сигурност от 1-ви януари ще бъде факт и ”листата на чакащите” заради решенията на 45-я събор на БЛС, от 2008 година лекарите да извършват дейността си стриктно по всички правила, определени от НЗОК и други нормативни актове. Правилата включват време на преглед и преглед лично на лицето при изписване на лекарства, регламентирани почивки, отделни часове за профилактика и домашни посещения, стриктно изискване на лични документи, както и максимум осемчасов работен ден.

Инструкциите, които са подписани от председателя на БЛС Андрей Кехайов, са разпратени до регионалните колегии. ”Листата на чакащите” и сега съществува, но не във варианта, който предстои, уточниха пловдивски доктори.