/ Dariknews.bg
Служителите и работниците бяха призовани в "Икономическа полиция" в Пловдив
Служители и работници от общинското предприятие "Благоустрояване и превенция" в Раковски бяха призовани в "Икономическа полиция" в Пловдив, съобщава БТА.

Фирмата е регистрирана в Камарата на строителите с дейност строителство и ремонт на улици, уточни кметът на Община Раковски Павел Гуджеров. Той каза, че в петък и събота, миналата седмица, всички работници са получили призовки с еднакъв текст - да се явят за справка, като за някои това е станало по домовете им, а за други - на работното място. По думите му всички призовани са дошли пред Трето РУ на ОД на МВР - Пловдив и уточни, че това се случва за първи път. Гуджеров каза още, че служителите на ИП и на служба "Полиция" са се отнесли много професионално към хората.

Задължителното гласуване ще спре купения и корпоративен вот

Директорът на фирмата Петър Антонов каза, че са призовани всичките 60 служители, някои от които по на 2-3 месеца работа в нея. Той добави, че полицейските служители са ги питали дали някой ги е агитирал и дали им е оказвано някакво влияние. След това хората са подписали протоколи да не се поддават на компромати и да не участват в изборни агитации. Независимо от доброто отношение, действията на полицията Антонов определи като "политически тормоз".

Иванка Петрова, на 68 години, каза пред БТА, че "ни би трябвало да ги разкарват за такива глупости - едно, че отсъстват от работа, друго, че ги стресират". Тя бе категорична, че никой не ги е агитирал за нищо, никой не им е давал подкупи и не е виждала прекия си началник, откакто е назначена на работа. Получавам си заплатата по банков път, с никого не се срещам и нищо не ми е казано, подчерта Петрова, подкрепена и от други нейни колеги.

Уволниха шеф от мините в Бобов дол след скандала за корпоративен вот

На въпрос какво се случва и каква е причината, от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив отговориха, че в отдел "Икономическа полиция" се извършва проверка по информация за корпоративен вот в Раковски. По тази причина в сградата на отдела днес са призовани за снемане на обяснения служители от общинско предприятие в града. По преценка някои от тях се предупреждават с протоколи по чл. 65 от ЗМВР.
БТА