Задължителното гласуване ще спре купения и корпоративен вот
Задължителното гласуване ще спре купения и корпоративен вот / DarikNews.bg архив

"В ситуацията, в която е държавата ни, въвеждането на задължително гласуване е механизъм, който би гарантирал легитимност на бъдещата власт. Свидетели сме на поредица от избори, в които има ниска активност. Партиите, които управляват, получават минимална подкрепа от българите", коментира пред DarikNews.bg Кристина Сидорова, общински председател на БСП в Габрово.

"При задължително гласуване отпадат купения и корпоративен вот. Сценарии, като "Костинброд" и "ромски махали", не биха могли да сработят. Затова нашият председател Сергей Станишев направи това предложение. Не може партия с 600 000 гласа, при население 10 пъти повече, да иска да управлява България. Не може и ние, с получените гласове, да сме управляващи в момента. Затова заговорихме за предсрочни избори, за да може да има кабинет, който да работи с подкрепата на хората в България", счита Кристина Сидорова.

"В момента в БСП в Габрово правим анализ на резултатите от изборите - защо хората не ни подкрепиха, защо нашите избиратели на излязоха да гласуват.

Преди 1 година само в Габрово ние имахме над 7 хил. гласа. Вярвам, че с усилена работа и професионализъм ще успеем да убедим хората да ни подкрепят и да видят в нас алтернативата", каза още общинският председател на БСП.