В Община Смолян ще има дежурни през цялата нощ, заради продължаващия снеговалеж
В Община Смолян ще има дежурни през цялата нощ, заради продължаващия снеговалеж / Дарик архив

Екипи на Община Смолян ще дежурят през цялата нощ, заради продължаващия снеговалеж, като целта е да се реагира своевременно и да не се стига до бедствени ситуации.

„На щрек сме и реагираме до момента своевременно, за да не се стига до усложняване на ситуацията и затваряне на пътищата“, коментира кметът на община Смолян Николай Мелемов.

На този етап няма затворени пътища в областта, както и населено място без електричество, категоричен бе и областният управител на Смолян Недялко Славов.

„Има въведени ограничения, които са най-вече за товарните автомобили, но на този етап обстановката е спокойна“, увери Славов. Единствено засега на територията на община Рудозем е въведено ограничение за движение с вериги за всички автомобили.

„От една седмица, над двадесет машини не са спирали да чистят общинската пътна мрежа, твърдя, че се справяме добре, но проблемът е, че има стръмни участъци, за които е необходимо да се слагат вериги“, коментира кметът на община Рудозем Румен Пехливанов. Той също определи обстановката на този етап в общината като спокойна.