Жълтото земно куче
Жълтото земно куче / снимка: Петър Тодоров
Жълто земно куче
95968
Жълто земно куче
  • Жълто земно куче
След по-малко от месец – на 16 февруари, настъпва годината на жълтото земно куче според китайския хороскоп. То се характеризира с „ян“ принципа и елемента „земя“, каза в редовната рубрика на Дарик радио „Промяната“ преподавателят по духовни практики Марияна Стракова. Тя допълни, че китайците свързват образа на кучето с честността, справедливостта, дружелюбността и отговорността.

Затова тази година, съобразявайки се с енергията й, е добре да сме във фокуса на умните и интелигентни решения. Добре е да избегнем агресията в поведението си и да ценим верните приятелства, да се стремим към добрите партньорства, както и да поддържаме коректни бизнес отношения.

В годината на жълтото земно куче е подходящо да даваме безусловната си любов и доброта към всяко свое начинание. Както кучетата обичат да си дават време за почивка, така и ние трябва да си подаряваме обновяване, коментира още Марияна Стракова и допълни, че е хубаво да се грижим за себе си и в емоционален, и в ментален аспект.

Пловдивският културен институт (ПКИ) е в трескава подготовка за своя празник „Три години заедно“. Той ще се състои на 10 и 11 февруари. Предстоят интересни сесии и много отворени класове, каза Марияна Стракова, която е и директор на ПКИ. Повече за програмата на това събитие може да се намери на интернет страницата на института www.pki.bg

Цялото интервю с Марияна Стракова чуйте в приложеното аудио.