Уволнения и наказания след вътрешен одит в отдел „Култура“?
Уволнения и наказания след вътрешен одит в отдел „Култура“? / gong.bg

Счетоводителката на отдел „Култура“ в община Пловдив е уволнена от работа след проведен вътрешен одит, научи Дарик радио от източници, пожелали анонимност.

Проверката е извършвана в продължение на няколко месеца, но от община Пловдив отказаха официален коментар с мотив, че все още не е приключила.

По информация на Дарик радио, освен счетоводителката Костадинка Величкова, има и няколко служители на отдела, които са наказани с дисциплинарно наказание „забележка“.

Според друг източник, също пожелал анонимност, Величкова не е точно уволнена, а освободена, след подписване на споразумение за напускане по взаимно съгласие с общината. Все още не е ясно, дали ще има и други наказани, освободени или уволнени служители. Отново според източници на Дарик, за сега не се планира смяна на шефа на отдел „Култура“ Йохан Девлетян, който в момента е в болнични.

Още през ноември миналата година Дарик съобщи, че Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) проверява община Пловдив във връзка с провеждането на Международния фолклорен фестивал, който се организира от отдел „Култура“.

Тогава секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева призна, че се извършва проверка във връзка с провеждането на фестивала, но уточни, че тя е вътрешна и категорично отрече проверката да се извършва от АДФИ.

По-рано същият месец движение „България без цензура” сезира прокуратурата за конфликт на интереси при провеждането на фестивала. Причина затова е, че участниците във фолкфеста бяха настанени в семейния хотел на кмета на Пловдив Иван Тотев.