заснежени пътища
заснежени пътища / netinfo
Част от училищата и детските градини в общините Велинград и Септември, както и всички в община Лесичово, обявиха дървена ваканция, съобщават от Регионалното управление по образованието в Пазарджик. Прекъсването на учебните занятия се налага заради ниските температури, усложнената зимна обстановка в района и трудното придвижване на автобусите и учениците.

Временно са преустановени учебните занятия за два дни - днес и утре, в СУ „Христо Смирненски“ в с. Света Петка, ОУ „Христо Ботев“ в с. Абланица, ОУ „Иван Вазов“ в с.Пашови, ОУ „Васил Левски“ в с. Грашево, ОУ " Васил Левски" в с. Кръстава и ОУ „Д-р Петър Берон“ в с. Биркова.

заснежени пътища
netinfo

Заповед за принудителна ваканция издаде и кметът на Лесичово Серьожа Лазаров, за всички училища в общината. Повечето ученици пътуват от едно село до друго. Пътищата са заснежени, придвижването на обществения транспорт е затруднено и със закъснения, а за малките е опасно да стоят дълго на спирките.

И в двете общини дървената ваканция е до четвъртък, 1 март.

Две учебни заведения в Септемврийска община също прекъсват занятията си – ОУ „Георги Бенковски“ и Професионалната гимназия по транспорт в село Виноградец.