/ Dariknews.bg, архив
Девет от десет общини в Смолянско разпускат учениците в дървена ваканция от днес, като изключение прави само община Чепеларе. Причината е в с обилния снеговалеж и  метеорологичната прогноза за студ. Със заповед на кметовете на общини Смолян, Борино, Мадан, Рудозем, Девин, Доспат и Неделино дните от 27 февруари до 1 март са обявени за неучебни, в района на Баните неучебните дни са два, а в Златоград на този етап училищата и детските градини ще са затворени само днес.

„В зависимост от метеорологичната обстановка през ден ще бъде преценена необходимостта от удължаване на неучебните дни“, коментира кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

„През следващите дни се очакват обилни снеговалежи и много ниски температури затова е добре учениците да останат по домовете си. Благодаря на всички учители и директори за бързите и много прецизни мерки по опазването живота и здравето на всички деца“, коментира Мария Семерджиева - началник на Регионалното управление на образованието в Смолян.

На територията на община Чепеларе на този етап няма проблеми с предвижването или населени места без ток и вода. Това съобщи кметът на общината Славка Чакърова.

„При нас обстановката е нормална, хубава бяла зима. Наложи се да включим допълнителна техника в разчистването на пътните артерии, но няма непроходими пътища или проблеми“, коментира Чакърова.

Тя бе категорична, че се следи отблизо ситуацията, но на този етап смята, че няма нужда от разпускане на учениците, училищата и детските градини са добре отоплени и нямаме проблеми в това отношение.