/ Thinkstock/Getty Images
Апелативният съд остави в ареста 18-годишен младеж от Харманли, като потвърди определението на Окръжен съд-Хасково, с което му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.
 
Обвинените за убийство в Харманли признали в полицията

Установено е, че на 15 март, през нощта, край стадиона в Харманли, младежът и 22-годишният му съучастник, след употреба на алкохол са блудствали многократно с 53-годишна жена, възползвайки се от безпомощното й състояние - алкохолно опиянение.

Двама мъже са арестувани за убийството на 53-годишната жена в Харманли

Двамата й нанесли побой, като я удряли предимно в главата. В резултат на физическите травми пострадалата е починала. Трупът й е бил открит на 17 март. Обвиняемите са задържани по-късно. Жалба в Апелативен съд-Пловдив е подал само по-младият мъж.

Убиха 53-годишна жена в Харманли

Апелативните съдии приеха, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства се извежда обосновано подозрение, че подсъдимият е съпричастен към извършване, в съучастие, на двете престъпления, в които е обвинен.
 
Предвид тежките наказания за убийство, извършено с особена жестокост, по особено мъчителен за пострадалата начин, възползвайки се от безпомощното й състояние, Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.
 
Определението на магистратите е окончателно.