Воден проект Пловдив
Воден проект Пловдив / Фейсбук
До края на днешния ден в Агенцията по обществени поръчки за предварителен контрол ще бъде подадена процедурата за пълна реконструкция на пречиствателната станция, част от Водния проект на Пловдив. Това съобщи кметът Иван Тотев, която поясни, че от следващата седмица желаещите за участие ще могат да изтеглят документите за кандидатстване.
 
Процедурата за инженеринг е на стойност 53 милиона лева. В средата на месец февруари ще бъде обявен и втория етап от проекта - за смяна на ВиК тръби на 43 улици в район „Северен“ и смяна на колекторите по булевард „Дунав“ и връзката му с „Брезовско шосе“. Общата стойност на Водния проект със съфинансирането на Община Пловдив е около 105 милиона лева.
 
Съгласно проекта трябва да бъдат подменени 14 км водопроводи и 800 сградни отклонения; 16,1 км второстепенна канализационна мрежа; ще бъде извършена рехабилитация на 2,8 км от съществуващия колектор VII; изграждане на разтоварващ колектор VII; както и ще бъде извършена реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води - Пловдив.