Стария град
Стария град / Дарик Пловдив/ архив
Промени в община Пловдив
94480
Промени в община Пловдив
  • Промени в община Пловдив
Община Пловдив има намерение да влее търговската дейност на ОП „Туризъм“ в Общински институт „Старинен Пловдив“, като същевременно институтът да добие лиценз за туристически агент. По този начин ще се създаде единна система за продажба на билети, включително и в интернет. По този показател изоставаме с 10-ина години и е наистина наложително да го направим, коментира кметът Иван Тотев.
 
Към момента туристите могат да посещават информационните центрове, но по разбираеми причини оттам не могат да си купят билети за различните културни събития и услуги. Настоящият директор на ОИ „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански ще бъде сменен, защото има специфични изисквания за дипломата на ръководителя на института, и най-вероятно ще заеме поста зам.-директор, каза още Тотев.
 
Кметът анонсира още, че предстои среща между заместника му Розалин Петков и персонала на МБАЛ „Св. Мина“, а впоследствие и среща на градоначалника с представители на болницата в общината.
 
Ще има промяна и в устройствения правилник на ОП „Чистота“. Целта е да се създаде звено от 7 души, които през зимата ще боядисват уличните стълбове в града, а целогодишно ще освежават напречната маркировка – зебри и жълтите пана по спирките. Кметът заяви също, че се надява до 15 септември всички пешеходни пътеки край училищата да бъдат освежени. 

Чуйте и от приложеното аудио.