/ iStock/Getty Images
Мъж от село Калояново, ударил полицейски служител при опит да бъде арестуван, съобщиха от полицията.

В първите минути след полунощ в Районно управление-Хисаря постъпил сигнал за силна музика от къща. Веднага към адреса бил насочен дежурен автопатрул от двама униформени, които предприели необходимите действия да преустановят нарушението.

Разследват скандал и сбиване в Костинброд

Собственикът на дома, във видимо нетрезво състояние, отказал да се подчини на разпорежданията и да намали звука на уредбата. Категорично заявил и че няма да предостави личните си документи.

След като разбрал, че ще бъде отведен в Районното управление за установяване на самоличността му, внезапно ударил в лицето единия от униформените, а после оказал и яростна съпротива при опит да му бъдат поставени белезници.

По същото време група негови съседи също се намесили, за да осуетят полицейските действия. С оглед бързото овладяване на ситуацията и недопускане на допълнително напрежение, на място били изпратени допълнителни полицейски сили от Районното управление.

В резултат на професионалните действия на екипите скоро общественият ред в махалата бил възстановен, а 30-годишният мъж - задържан за срок до 24 часа.