пожар
пожар / Дарик архив
Шест автомобила изгоряха тази нощ в Пловдив, съобщиха за Дарик от полицията. Пет от тях са били в район „Северен“ – на ул. „Братя Търневи“ № 13. Пожарът е умишлен, охранителни камери са засекли мъж с маска, който заливал с течност един от автомобилите. Сигналът на тел. 112 е подаден в 5,26 часа тази сутрин.
 
На място са изпратени два екипа огнеборци, които са гасили пламъците около час. Автомобилите с марки мерцедес, БМВ, фиат, опел и ауди, са изгорели напълно. Пожарникарите спасили намиращата се в съседство сграда. По предварителни данни пожарът е тръгнал от мерцедеса, който бил ползван от 36-годишен мъж.
 
Служители на реда от Трето районно управление са започнали разследване по случая. Разпитват се живеещи на околни адреси.
 
За още един случай с изгорял автомобил съобщават от полицията. Мерцедес е изгорял на ул. „Нов живот“, като колата е била ползвана от служител на Шесто районно управление.Сигналът е получен на тел. 112 около 3.00 часа. Открити са следи от запалителна течност. Образувано е досъдебно производство, извършителят се издирва.