/ iStock/Getty Images
От организацията настояват общинските съветници да се придържат стриктно към разпоредбите в Закона за общинския дълг, като цитират чл. 17, алинея „а“, която категорично забранява: „Общинският съвет да приема решения за поемане на дългосрочен общински дълг след изтичането на 39 месеца от неговото избиране“.

Община Пловдив тегли нов заем от 13 млн. лв.

"Независимо от аргументите за необходимостта от изграждането на обектите, предмет на този заем, искаме да припомним, че големи приоритетни инфраструктурни проекти като водния цикъл, „Модър - Царевец“, и други, за които има решения на Общинския съвет, за част и подписани договори и течащи срокове, изискват съфинасиране, което значително надхвърля финансовите възможности на общината“, категорични са от „Бизнесът за Пловдив“.

Все пак приеха изменението на бюджета на Пловдив

Припомням, че утре ще се проведе обществено обсъждане за тегленето на новия заем, който е предвиден основно за изграждането на три многоетажни паркинга в Пловдив.

Гласуват по половин милион лева за пловдивските превозвачи и болница "Свети Мина"

Предложението е, той да е в размер от 13 милиона лена със срок на изплащане 8 години, след изтичането на двугодишен гратисен период и неуточнени параметри на лихвения процент.