/ ThinkStock/Getty Images
Две финансови инжекции по 500 000 лева - за болница „Свети Мина“ и допълнителна субсидия на превозвачите, ще гласува на днешното си заседание ОбС на Пловдив. 

Искат от НЗОК увеличение с 40% на месечния лимит на болница „Свети Мина“

Безлихвеният заем, който ще бъде отпуснат на здравното заведение, е за погасяване на просрочени и неразплатени задължения за парно, ток, храни, медикаменти и кредити.

Новата структура на "Св. Мина" обсъждат на общо събрание в болницата

Градските старейшини ще трябва да одобрят и изготвеното предложение до Министерството на здравеопазването и НЗОК за увеличаване с 40% на месечния лимит на „Свети Мина“.

Тотев за "Свети Мина: "Даваме пари срещу реформи"

Нужните средства, с които ще се стабилизира  финансовото състояние на лечебното заведение да се осигурят от парите за проекта „Модър-Царевец“, чиято реализация едва ли ще започне през тази година.

Има ли опасност Пловдив да остане без градски транспорт?

Допълнителната субсидия за превозвачите пък, обслужващи градския транспорт на Пловдив, ще трябва да гарантира, че те ще повишат качеството на предлаганата услуга, ще оборудват в най-скоро време автобусите с необходимата техника, за да бъде въведено електронното таксуване, както и че и ще пускат климатиците в рейсовете.

Пловдивските превозвачи все пак ще получат допълнително финансиране

По отношение на множеството оплаквания от граждани, че от транспортните фирми не изпълняват заложените курсове на автобусите, от бранша признаха, че причината за това е липсата на достатъчно шофьори.

Превозвачите на среща с кмета на Пловдив, умуват за градския транспорт

Те вече заплашиха с фалити, ако субсидиите, които получават от градската хазна, не им бъдат увеличени с поне 1 милион лева. Кметът Иван Тотев обаче предупреди, че пари не могат да се дават без ясни аргументи.