/ www.sxc.hu
Нова финансова инжекция за болница „Свети Мина“ в Пловдив ще гласува на предстоящата си сесия в четвъртък ОбС на града. Размерът на безлихвения заем, който ще бъде отпуснат на здравното заведение, е половин милион лева и той е за погасяване на просрочени задължения..

Новата структура на "Св. Мина" обсъждат на общо събрание в болницата

Управителят на болницата д-р Георги Странджев е изпратил писмо до община Пловдив, в което предупреждава, че болницата има неразплатени задължения в размер на 572 хиляди лева, които са за парно, ток, храни, медикаменти и кредити.

Тотев за "Свети Мина: "Даваме пари срещу реформи"

Изготвено е и предложение да Министерството на здравеопазването и НЗОК за увеличаване с 40% на месечния лимит на „Свети Мина“. Зам-кметът Розалин Петков предлага нужните средства, с които ще се стабилизира финансовото състояние на лечебното заведение да се осигурят от парите за проекта „Модър-Царевец“, чията реализация едва ли ще започне през тази година.

Окончателно: Вливат "Свети Мина" в бившата Втора градска

Срокът, в който болницата трябва да върне заема е 1 година с 5 месеца гртикен период , като той трябва да бъде погасяван на 11 равни месечни вноски по близо 42 хиляди лева.