/ /фото: Адриан Кулев, Дарик радио
Състоянието на пострадалия при катастрофа във вторник следобед 48-годишен бизнесмен от Смолян остава тежко, като към момента е на апаратно дишане и следващите три дни са решаващи, съобщиха от МБАЛ-Смолян, където е настанен за лечение.

„Има опасност за живота му, предвид шоковото състояние, но сме оптимисти, че нещата вървят в правилната посока. В момента е стабилен, въпреки кръвното налягане и хемоглобина, които не са в норма, но трябва да изчакаме 72 часа, тъй като състоянието му е шоково“, коментира пред Дарик началникът на ОАРИЛ д-р Красимир Събев.

Пострадалият е с ампутиран един крайник, а другият му е с фрактура и в момента е на екстензия.

Мъжът пострада, докато се качва в джипа си в района на складовата му база, която се намира на околовръстния път между смолянските квартали „Райково“ и „Устово“. В същия момент, той е бил ударен от лек автомобил „Фолксваген“.

Ударът е в шофьорската врата, вследствие на което са сериозните травми. Немският автомобил е бил управляван от 20-годишно момиче, което е с корени от Родопите, но живее и работи в Пловдив. Тя е получила епилептичен припадък и също е настанена за лечение в Смолянската болница без опасност за живота.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено от наряд по "Пътен контрол" и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и РУ-Смолян. Образувано е досъседбно производство, съобщават от пресцентъра на полицията.