Сектор „Пътна полиция” и Районно управление-Хисаря са с нови началници, съобщиха от МВР.

Със заповеди на министъра на вътрешните работи постовете заемат главен инспектор Красимир Нешев и главен инспектор Асен Солаков.

Главен инспектор Красимир Нешев е роден през 1972 година. През 1991 година завършва средното си образование в Полицейско училище в Пазарджик, а през 2006 година придобива  бакалавърска степен в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. 

Полицията в Пловдив е с нов заместник шеф (СНИМКА)

По-голямата част от 31-годишния му стаж в системата на МВР преминава през изпълнителски и ръководни длъжности в сектор „Пътна полиция” на пловдивската дирекция на МВР, основно по направление на пътния контрол и организация на движението.

В края на 2021 година става началник на група в сектор „Охранителна полиция” при Второ РУ. Година и половина по-късно оглавява група във варненския сектор „Пътна полиция”, където работи до настоящото му преназначение като началник на сектор „Пътна полиция” в ОД на МВР-Пловдив.

Ръководството на Районно управление-Хисаря поема досегашния началник на Първо РУ главен инспектор Асен Солаков. Той е роден през 1972 година. Дипломата си за завършено висше образование в габровския филиал на Техническия университет получава през 1995 година.

Професионалната му кариера в системата на МВР започва четири години по-късно, като районен инспектор в Участък-Баните към смолянската дирекция на полицията. В това подразделение заема различни позиции, а в периода 2004-2009 година го оглавява.

Рокади в МВР: Назначиха нови шефове на полицията в Благоевград, Пазарджик и Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

След това става част от състава на ОД на МВР-Пловдив, като единадесет години е началник на група в сектор „Криминална полиция” в Първо РУ, а през май  2021 година  - и на самото Районно управление.

Главен инспектор Нешев и главен инспектор Солаков са награждавани многократно за професионално изпълнение на служебните си задължения.