/ МВР
"Началникът на Районното управление в село Труд Коста Кючуков е освободен от поста", съобщи временно изпълняващият длъжността директор на ОД на МВР-Пловдив Петър Тодоров.

Той е понижен и е назначен в друго Районно управление в Пловдив на длъжност инспектор. "Причината за това е фактът, че той е бил временно изпълняващ длъжността, без да има необходимия стаж за това", поясни Тодоров.

Шефът на Трето РПУ в Пловдив остава за постоянно в ареста

Неговата заповед на временно изпълняващ е прекратена и на мястото му ще бъде назначен друг. Това до известна степен обяснява рокадата при положение, че 29-годишният Тодор Кючуков е с отлична характеристика и е осъществил успешни акции докато заемаше тази длъжност.

Началникът на Районното управление в Раковски Пламен Иванов също е освободен от поста му. За него директорът на полицията каза, че също е бил временно изпълняващ длъжността досега, без да има необходимият стаж, който се изисква за това.

Начело на управлението там застава досегашният зам.-директор на ОДМВР в Пловдив Димитър Събчев, който е родом от Брезово. Петър Тодоров потвърди, че вече е сменен началникът на Охранителна полиция комисар Виктор Празов.

На неговото място застана главен инспектор Костадин Костов, който беше началник на "Общинска полиция" в Пловдив. Тодоров не обясни причините за тази рокада. Той не пожела да коментира дали шефа на ДАНС в Пловдив Тодор Ангелов е пенсиониран, тъй като не е на негово подчинение.

Ангелов е на поста си от 2018 г., а към този момент вече е пенсиониран със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.
Агенция "Фокус"