/ iStock/Getty Images
Този ръководен пост той е заемал и в периода юли 2017 - май 2021 г.
Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от 20 септември за заместник-директор на ОД на МВР-Пловдив е назначен комисар Димитър Събчев.

Той официално бе представен пред ръководния състав на дирекцията от директора старши комисар Георги Чергов, съобщиха от полицията.
 
Рокади в МВР: Назначиха нови шефове на полицията в Благоевград, Пазарджик и Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Димитър Събчев е роден през 1975 година в Пловдив. Притежава магистърска степен по право от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”.

Кариерата му в системата на вътрешното ведомство започва през 2000 година, когато завършва факултет “Полиция” в Академията на МВР и е назначен на длъжност разузнавач в сектор “Криминална полиция” на Шесто районно управление в Пловдив.

ОД на МВР-Пловдив

В периода 2001-2004 г. заема същата позиция последователно в Първо районно управление-Бургас и в Трето районно управление-Пловдив, където през 2010 година става началник на група в сектор “Криминална полиция”.

От 2015 година ръководи Шесто районно управление-Пловдив. През юли 2017 г. е назначен като заместник-директор на Областната дирекция, а след освобождаване на този пост четири години по-късно, той поема ръководството на Районно управление-Раковски.

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР Димитър Събчев е награждаван многократно.