Директорът на ОД на МВР-Бургас Калоян Калоянов сам напусна поста си
Новият директор на полицията в Пловдив - Георги Чергов бе представен официално на брифинг от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той заяви, че познава отлично качествата на Чергов, който е кадър на ГДБОП. 

БГНЕС

"Лично съм работил с него в предишното си качество като директор на ГДБОП. Гласувам му доверие, убеден съм, че максимално бързо ще оправдае това доверие", допълни министърът.

Министър Стоянов: Рокадите в МВР не са по политически причини

По думите му първите поставени задачи са превенция на подобни случаи, като този с убийството на Димитър Малинов в Цалапица.


"Разбирам хората. Действително те са гневни. Надявам се максимално бързо да разкрием престъплението и да намерим извършителя на убийството, да го доведем в България и да бъде изправен пред правосъдието", изтъкна още Стоянов.

БГНЕС

Той допълни, че причината да има части на жандармерията там е да се извършат процесуални действия, да покрият района и да не се нарушава реда, тъй като ще има следствен експеримент.

Припомняме, че до оставката на досегашния директор Васил Костадинов се стигна след серия протести на жителите на Цалапица срещу разследванео на убийството и искане за справедливост.

Със заповеди на министъра на вътрешните работи са назначени нови директори на областните дирекции на МВР в Благоевград и Пазарджик, съобщиха от МВР. В Благоевград поста поема Даниел Димитров, досегашен началник на териториалното звено на ГДБОП в Кюстендил.

Той беше представен от заместник-министър Кирил Ценкин. В ОД на МВР-Пазарджик заместник-министър Стоян Темелакиев представи Даниел Луков, досегашен началник на отдел в Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Бившият директор на бургаската полиция: Решението за освобождаването на поста е мое


За директор на ОДМВР – Варна е назначен старши комисар Андрей Ангелов. Пред състава на областната дирекция той бе представен от заместник-министър Ивелина Дундакова и заместник-главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

"С новия директор се надяваме да отговорим на високите обществени очаквания. Един от водещите приоритети ще бъде превантивната работа на случаите на домашно насилие", каза пред медии заместник – главният секретар.

Старши комисар Ангелов към момента бе зам.-директор на ОДМВР – Варна. Той е дългогодишен служител в системата на МВР, преминал е през различни длъжности във вътрешното министерство.

Кадровите промени са предприети с оглед ефективното изпълнение на приоритетите в дейността на МВР по линия на пътната безопасност, противодействие на престъпността в малките населени места, трафика и разпространението на наркотици, мигрантския натиск, както и на базата на анализ на резултатите на дирекциите до момента.

Междувременно по-рано стана ясно, че директорът на полицията в Бургас Калоян Калоянов е освободил поста си. Той заяви, че решението да напусне е негово. На кратък брифинг той каза, че е провел разговори с политическото ръководство на Министерството на вътрешните работи, но не разкри подробности.