Калин Стоянов
Калин Стоянов / БГНЕС
Вътрешният министър отрече смените да са чистка в системата на МВР
Директорите на МВР в страната не се махат по политически причини. Там, където има смени, слагам хора, на които имам доверие. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти, където представи новият директор на ОДМВР-Пловдив - Георги Чергов.

По думите му първите поставени задачи са превенция на подобни случаи, като този с убийството на Димитър Малинов в Цалапица.

"Разбирам хората. Действително те са гневни. Надявам се максимално бързо да разкрием престъплението и да намерим извършителя на убийството, да го доведем в България и да бъде изправен пред правосъдието", изтъкна още Стоянов. Той допълни, че причината да има части на жандармерията там е да се извършат процесуални действия, да покрият района и да не се нарушава реда, тъй като ще има следствен експеримент.

Рокади в МВР: Сменят шефовете на полицията в Бургас, Пловдив и Благоевград


Той отрече смените в областните ръководства да са свързани с местните избори. Също така отрече да се извършва чистка в системата на МВР. Стоянов отговори на предшественика си Иван Демерджиев, че в МВР кадрува министърът на вътрешните работи. "Ако по негово реме е кадрувал някой друг човек, това си е негов проблем", изтъкна още министърът.

"Не съм доволен от тяхната работа. Считам, че има други служители, които ще надградят работата, която е свършена", посочи още той.

"Има анализ на почти всички областни дирекции. Не съм взимал целенасочени решения. По-голямата част от работата е проверена. Поставих приоритети и критерии на министерството", посочи още МВР министърът.

Стоянов също така коментира и новоприетите промени, с които се конфискуват автомобилите на шофьори, хванати зад волана под влияението на алкохол и наркотици. "Считам, че това е много добра мярка, с която ще се опитаме да ограничим случващото се по пътищата. Мярката има резултат. Те се намират на територията на районните управления, където са били хванати нарушителите", посочи още той.