Старши комисар Калоян Калоянов, който досега заемаше поста на директор на Областната дирекция на МВР в Бургас, заяви, че решението да напусне е негово. На кратък брифинг той каза, че е провел разговори с политическото ръководство на Министерството на вътрешните работи, но не разкри подробности. 

“Беше коментирано, че смяната на ръководството на бургаската дирекция е продиктувано от резултати. Мога да кажа, че отдавна полицейската работа не е индивидуална – тя е плод на колективен труд, който накрая, след обединение на различните звена, води до успехи. Твърдения за слаби резултати към МВР – Бургас са обидни за служителите“, каза ст. комисар Калоянов.

Министър Стоянов: Рокадите в МВР не са по политически причини

Той не коментира кой ще пое поста директор след оттеглянето му. “Дебело подчертавам, че всичко постигнато до момента е резултат от работата на колегите“, посочи Калоян Калоянов. 

По-рано днес от пресслужбата на ОД на МВР в Бургас съобщиха, че Калоянов напуска поста. Решението му идва ден, след съобщението на МВР, в което се посочва, че на няколко началници на областни дирекции в страната е предложено да освободят постовете си. 
Станимир Димитров/БТА